17 Mart 2010 Çarşamba

Yunanistan`da aralarında Başbakan Kostas Karamanlis`in de bulunduğu üst düzey yaklaşık 100 kişinin cep telefonlarının dinlenmesi olayının yankıları sürüyor. Hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos, olayın arkasında yüksek teknolojiye sahip herkesin olabileceğini belirtti. Telefonları dinlenenler arasında, Karamanlis`in yanı sıra Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis, Savunma Bakanı Spilyos Spilyotopulos ve Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyani`nin bulunduğunu açıklayan sözcü, olayın, Vodafone adlı cep telefonu şirketinin 10 Mart 2005 tarihindeki rutin kontrolü sırasında sistemdeki yönlendirme sisteminin hizmete açılmamış olmasına rağmen kullanıldığının fark edilmesi üzerine ortaya çıktığını belirtti. Olayı kamuoyuna duyuran Ta Nea gazetesi, güvenlik güçleri ve adli makamların söz konusu dinleme olayına ilişkin soruşturmalarını yaklaşık bir yıldır sürdürdüklerini yazmıştı. Gazete, 2004 Atina Olimpiyatları`ndan önce başlayıp Mart 2005`e kadar süren dinlemenin, bazı abonelerin mesajlarının gönderdikleri numaralara ulaşmamasından kaynaklanan şikayetleri üzerine yapılan kontrolde ortaya çıktığını da öne sürmüştü. Atina, aa
______________________________________



yunanistan'da, geçen yıl şubat ayında, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve üst düzey yetkililerin aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin cep telefonlarının dinlenmesi olayına adı karışan GSM operatörü Vodafone'a, 76 milyon Avro para cezası verildiği bildirildi.

Atina Haber Ajansı (ANA), Haberleşme Gizliliğini Koruma Kurulu (ADAE) tarafından, aylar süren araştırmalar sonucunda bugün alınan karar çerçevesinde, Vodafone'a söz konusu para cezasının verildiğini duyurdu.

ADAE'nin Vodafone'a verdiği 76 milyon Avro cezanın 15 milyon Avro'sunun, araştırma ve soruşturmayı zorlaştırdığı ve ADAE'ye gelişmeler için bilgi vermediği gerekçesiyle, geri kalan kısmının ise dinlenen telefon başına belirlenen miktar üzerinden verildiği kaydedildi.
Bu arada Yunan basın-yayın organları, Vodafone yetkililerinin, ADAE'nin verdiği para cezası için yargıya başvuracaklarını açıkladıklarını duyurdular.

Telekulak krizi, başbakan Kostas Karamanlis ve üst düzey yetkililerin aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin cep telefonlarının dinlendiğini ortaya koyması bakımından Atina'yı karıştırmıştı.

''Ülkenin siyasal bir depremle sallandığını'' yazan ve olaya ''Vodofongate'' adını yakıştıran Yunan basını, 2004 Atina Olimpiyatları öncesinden 10 Mart 2005'e dek ''devletin zirvesinin'' dinlendiğini yazmıştı. Yaklaşık 100 telefonun dinlenmesinde kullanılan 14-16 telefonun hizmet aldıkları antenlerin, Atina'nın merkezinde konumlandıklarını belirten Yunan basını, cep telefonu operatörü Vodafone'un izleme faaliyetini farkedince, bu faaliyete olanak sağlayan yönlendirme mekanizmasını durdurduğunu ve böylece sisteme yerleştirilen korsan programın silindiğini, bu işlemin izlemeyi gerçekleştiren telefonlara ulaşılamaması sonucunu doğurduğunu kaydetmişti.
aa
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 21:43:20
________________________________________________

Yazı boyutunu büyütmek için Yunanistan`ın en büyük çok uluslu şirketlerinden Intracom Group bünyesinde yer alan Intracom Telecom ile Vodafone`un Telsim hisselerinin yüzde 10`nunu satın alma görüşmelerinde son aşamaya gelindiği belirtildi. Intracom İş Geliştirme Müdürü Pantelis Varlamos, `Intracom ile Vodafone arasında daha öncesinde bir takım ortaklık ilişkileri oldu. Telsim hisselerinin yüzde 10`unun alınması konusunda görüşmeler sürüyor. Anlaşmada son aşamaya gelindiğini ancak ne zaman sonuçlanacağı konusunda henüz kesinleşmiş bir tarih bulunmadığını söyleyebilirim` diye konuştu. 5. Türkiye, Hazar ve Orta Asya Telekom ve Bilgi Teknolojileri Konferansına katılmak üzere Türkiye`de bulunan Varlamos, `Bu etkinliğe katılmak için Vodafone yetkilileri de buradalar. Türkiye ve çevresindeki ülkeler telekomünikasyon alanında oldukça önemli potansiyele sahipler. Biz de burada bulunduğumuz sürece Türkiye, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan gibi ülkelerin yetkilileri ile bir araya gelerek daha fazla işbirliği için yollar arayacağız` dedi. Vodafone`nun Yunanistan`da Intracom`a ait Panafone Telekom şirketine önce ortak olduğu daha sonra ise tamamen satın aldığı ve bu satın alma ilişkisinden dolayı Vodafone`nun kendilerine tanıdığı bir opsiyon bulunduğu belirtildi. Intracom`un Telsim ilgisinin bu opsiyondan kaynaklandığı ve süresinin mart ayı sonunda dolduğu, Intracom`un sahibi Socrates Kokalis`in bu konudaki kararını bildirmek için 2 hafta ek süre istemişti. Intracom yetkililerinin konferans süresince Türkiye pazarına ilişkin incelemelerde bulunacakları ve kararın bundan sonra verilebileceği kaydedildi. Bugün Kaynak:Haber7

________________________________________

Yunanistan'la Anlaştıkları Söylenebilir. yunanistan Bunlara Vereceği Az Ceza Karşılığında Türkiye'deki Dinlemeden Pay İstemiş Olabilir.
İşte İstihbarat "Nurullah Aydın" syf;482





1 yorum:

  1. Nurullah Aydının kitabında ilgili kısmı okuduktan sonra google a gelişine yazdım. seçtiklerimi yukarıda derledim topladım.

    saygılarımla

    YanıtlaSil